LÉGY KVF

MU-TI 92613/6

 

MUHARI EDZÉSÖTLETEK ÉS -KONCEPCIÓK

 

FELHÍVÁS - LÉGY KVF!

 

2015. augusztus 9. – Kainach bei Voitsberg - Ausztria

 

44 km, 1800 m szintemelkedés, 35-fok. Elsőként a célban, fáradtan, de boldogan. Lassan szedem magam össze. Sziréna, Mentőautó. Valami történt, biztos valami nem túl komoly - gondoltam. Szükségem van valamire az autóból. A parkolóban fekszik a földön futóruhában. Körülötte mentősök. Szívmasszázzsal Próbálják újraéleszteni. Mégiscsak komoly. Különös érzés fogott el, nem véletlenül. Múlnak a percek, lassan órák. A defibrillátor is előkerül. Aggódom érte. Tudom, hogy az idő múlásával egyre kevesebb esélye van. A mentősök nem adják fel. A mentőautóban folytatják a szívmasszázst, miközben a kórház felé indulnak. Mindhiába… 49 éves férfi volt, nyert a korcsoportjában, de az autójáig már nem jutott el…

 

 

2015. szeptember 13. Krems - Ausztria, Budapest - Magyarország

 

A hobbifutók fekete napja. Krems-ben és Budapesten is több ezer félmaratonista ért célba. Három futónak viszont már nem lesz erre esélye soha. A keringési rendszerük a cél előtt omlott össze. Az azonnali orvosi segítség és az újraélesztési kísérletek ellenére sem élték túl. 35, 40 és 44 éves férfiak voltak.

 

 

2015. október 4. Nagykanizsa – Magyarország

 

A 45 éves férfi futó 10 km-en rajtolt, és kicsivel a cél előtt lett rosszul. Az azonnali orvosi segítség ellenére sem sikerült újraéleszteni.

 

Mielőtt azt gondolnád, hogy veled ilyen soha nem történhet meg, hiszen te futó vagy és a szived tökéletesen egészséges, tudnod kell pár dolgot. Amikor versenyzel, szived és keringési rendszered teljesítőképességének határán van. Különösen igaz ez, ha mindezt melegben teszed. A szívnek lehetnek olyan rendellenességei, amelyek semmilyen, vagy csak nagyon enyhe tüneteket okoznak. Míg a tünetmentesség nem jelent automatikusan tökéletesen egészséges szivet, bizonyos tünetek nem feltétlenül jelentenek kockázatot.

 

Hogy a versenyzés jó kihívás és szórakozás legyen és a családnak, barátoknak se kelljen aggódniuk,vizsgáltasd magad ki (sport) kardiológussal!

 

Vizsgálatok, amire szükséged van:

Nyugalmi- és terheléses EKG, szívultrahang, vérvizsgálat.

A vizsgálatok előtt feltétlenül tájékoztasd orvosod arról,

hogy te futó vagy és versenyeken veszel részt!

 

Legyél te is KVF!

Kardiológiailag Vizsgált Futó!

 

Kérj időpontot még ma!

 

5 hobbifutó emlékére, akik már soha nem versenyezhetnek...

 

Az én történetem...

 

 

 

www.mu-ti.com

MUHARI GÁBOR

MINDEN JOG FENNTARTVA!

info@mu-ti.com 2017